Enerji Kimlik Belgesi

Enerji kimlik belgesi (EKB), asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgilerini içerir. Yenilenmesini gerektirecek bir uygulama yapılmadığı takdirde, düzenlendiği tarihten itibaren 10 yıl geçerliliğini korur.

Endüstriyel Enerji olarak, 5627 Sayılı “Enerji Verimliliği Kanunu” kapsamında yer alan 2008 tarihli Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’nde tarif edilen mevcut binalar (mevcut binalar ve 1 Ocak 2011 tarihinden önce yapı ruhsatı almış ve inşaatı devam edip henüz yapı kullanım izni almamış binalar) için EKB düzenleme yetkisine sahibiz.

Gerekli bilgileri edindikten sonra BEP-TR yazılımını kullanarak binanızın enerji modellemesini yapıyoruz ve enerji sınıfını belirliyoruz.

Kimler EKB Almak Zorundadır?

Bina Enerji Performansı Yönetmeliğince aşağıda istisna olarak tarif edilen yapılar dışındaki tüm yapıların EKB almaları zorunludur.

  • Sanayi alanlarında işletme ve üretim faaliyetleri yürütülen,
  • Planlanan kullanım süresi iki yıldan az olan,
  • Toplam kullanım alanı 50 m2’nin altında olan,
  • Seralar, atölyeler ve münferit olarak inşa edilen ve ısıtılmasına ve soğutulmasına gerek duyulmayan
  • depo, cephanelik, ardiye, ahır, ağıl ve vb.

Mevcut Binalar Ne Zamana Kadar EKB Almak Zorundadır?

Mevcut binalar Enerji Verimliliği Kanunu’nun yayım tarihinden itibaren on yıl içinde EKB almak zorundadır. Başka bir deyişle 2 Mayıs 2017 tarihine kadar EKB alma zorunlulukları vardır.

©2024 Endüstriyel Enerji EVD Tasarım & SEO: Kent Code

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?